Hoe verloopt de behandeling

02_De-behandeling-3.jpgAls op uw verzoek is besloten tot het maken van een nieuwe prothese, zal deze gemaakt worden in een aantal fasen. Dit houdt voor u in dat u vijfmaal moet komen voor een behandeling. Het aantal behandelingen en tijdsduur hiervan kan in sommige situaties afwijken.
Vanaf uw eerste bezoek tot het moment dat u het kunstgebit in uw mond geplaatst krijgt, werkt de tandprotheticus zelf aan uw nieuwe kunstgebit. Hierbij bespreekt hij uw persoonlijke wensen.

1e behandeling  Voorlopige afdrukken; 30 min.
Tijdens de eerste behandeling moet u happen, dat wil zegen dat er een grove afdruk van de vorm van uw kaak wordt gemaakt.

2e behandeling  Individuele afdrukken; 45 min.
Tijdens de tweede behandeling wordt er een precisie afdruk gemaakt. Geadviseerd wordt het gebit de nacht van tevoren en de dag van de behandeling niet te dragen, zodat het slijmvlies onder de prothese in optimale conditie verkeert.

3e behandeling  Beetbepaling; 45 min.
02_De-behandeling-4.jpg Tijdens deze behandeling wordt bepaald hoe de tanden en kiezen moeten worden opgesteld. Er wordt een precisieregistratie van de beet gemaakt en tevens wordt de kleur en het model uitgezocht. Eventueel kunt u een foto meebrengen waarop de tanden zichtbaar zijn, zodat er zoveel mogelijk rekening gehouden kan worden met uw wensen.

4e behandeling  Passen; 30 min.
02_De-behandeling-2.jpgNu wordt gekeken of de stand, vorm en kleur van de tanden goed is. De pasvorm van deze zogenaamde pasprothese is nog niet goed. Wij raden u aan om iemand mee te nemen om samen te beoordelen of het uiterlijk goed is. Er kunnen nu nog zonder problemen veranderingen aangebracht worden. Als de prothese eenmaal is geperst kunnen er zonder kosten geen correcties meer worden aangebracht. Eventueel kan er een aparte zitting gepland worden voor een individuele frontopstelling.

5e behandeling  Plaatsen; 30 min.
02_De-behandeling.jpg Tijdens deze behandeling wordt de prothese geplaatst. U krijgt instructies omtrent het dragen en onderhoud van de prothese. Voor de gezondheid van uw tandvlees is het verstandig om de prothese 's nachts niet te dragen. Geadviseerd wordt de prothese te bewaren in schoon water. Schoonmaken is het beste met een borstel en een zachte tandpasta of gewoon afwasmiddel. Eventueel tandsteen kunt u verwijderen met keukenazijn. Het gebruik van steradent of andere bruistabletten wordt afgeraden en moet tot een minimum worden beperkt.
De tandprotheticus maakt altijd nog een afspraak voor nacontrole met u. Deze zal meestal een week na plaatsing vallen en hier wordt gekeken hoe u de prothese op het tandvlees draagt.

Garantie en nazorg
Uw kunstgebit is met zorg vervaardigd om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. De tandprotheticus geeft u een jaar garantie op pasvorm en 5 jaar voor duurzaamheid.